English Grammar Question Paper & Answers Key

English Grammar Question Paper & Answers Key - Here we are providing the General English Multiple choice questions that are asked in the competitive written exams or Computer based Online Tests. These are the questions on Error recognition; fill in the blanks (verbs, Preposition etc.) synonyms, antonyms, spelling/detecting Mis-spelt words, idioms & phrases, one word substitution, sentences structure, Sentence completion, shuffling of sentence parts.

English Grammar Question Paper

Choose the word which is nearest in meaning to the bold typed word.

  1. The officer was divested of all power.

(A) Bared

(B) Denuded

(C) Dispossessed

(D) Disrobed

  1. He is liked by all for his candid behaviour.

(A) Social

(B) Simple

(C) Frank

(D) Sociable

  1. In his old age the man turned a fatalist.

(A) Disbeliever in God

(B) Believer in God

(C) Believer in fate

(D) Non-believer in destiny

Choose the best word or expression to complete the sentences.

  1. He lives in the world of ________.

(A) allusions

(B) illusions

(C) conclusions

(D) delusions

  1. The husband was taken aback when his wife ________ to him that she ________ him for his money. (A) revealed …. had married

(B) declared …. Married

(C) revealed …. married

(D) confirmed …. has married

  1. He informed ________ me to the police.

(A) about

(B) against

(C) for

(D) with

Choose the OPPOSITE meaning of the given word.

  1. Transparent

(A) Obvious

(B) Distinct

(C) Opaque

(D) Consistent

  1. Immense

(A) Insignificant

(B) Significant

(C) Huge

(D) Gigantic

  1. Modest

(A) Lenient

(B) Reserved

(C) Humble

(D) Arrogant

Direction for questions 10 – 12 : In each of the following questions various words are given, one of which is wrongly spelt. Find out the WRONGLY SPELT word.

  1. (A) Broch (B) Bleak (C) Bouquet (D) Baneful
  2. (A) Delusion (B) Dovetail (C) Divercity (D) Diffident
  3. (A) Doubtfull (B) Awkward (C) Ponderous (D) Distinct

Direction for questions 13 – 15 : Below several disarranged words are given in each question. Arrange them in proper order so that it makes a sense and indicate the index (A or B or C or D) of the word you have chosen to put LAST.

  1. in need (A) of money (B)  I (C)       am (D)
  2. acts (A) care    (B)  she    (C)   with (D)
  3. me (A)  your   (B)   pleased  (C)  news has (D)

English Grammar Question Paper Key

Candidates can also check the Answer key below.

1. C 2. C 3. C 4. B 5. A

6. B 7. C 8. A 9. D 10. A

11. C 12. A 13. B 14. B 15. A

candidates can also download the question paper& key in pdf format.

Click here to DOWNLOAD PDF

Android App

2 comments

  1. Bhai answer kaha se milega jaldi bata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Disclaimer: Every effort has been made to ensure accuracy of data on this website. www.dailycareers.in will not be responsible for any consequences or errors in the information provided.