SSC CGL Question Paper 4 September 2016 3rd Shift Key

Combined Graduate Level Exam SSC CGL Question Paper 4 September 2016 3rd Shift Key -Staff Selection Commission will be holding Combined Graduate Level Examination – CGL 2016 for recruitment to different Group-B & Group-C posts in various Ministries/ Departments/ Organisations. SSC CGL Tier 1 exam held on 04.09.2016 in 3 Shifts (Morning 1st Shift, Afternoon 2nd Shift, Evening 3rd Shift). SSC CGL Tier 1 Question Paper & Answer Keys for all shifts are available now.

Click here for SSC CGL September 2016 All Question Papers & Answers Keys

SSC CGL Question Paper 4 September 2016 3rd Shift Key

SSC CGL Question Paper 4 September 2016 3rd Shift Key - English, General Awareness GK, Maths, Quantitative Aptitude, Reasoning Questions asked in SSC CGL 04.09.2016 Tier 1 Question Paper 3rd Shift Evening, SSC CGL Tier 1 Answers Key, SSC CGL 2016 GK Questions, SSC CGL Question Paper Key Download in Pdf Format.

1.Which protein is present in Milk-casein

2.Quit India movement is started in which city-Bombay

3.Goitre disease is caused due to deficiency of– Iodine

4.Which country wins the 2016 hockey world cup–Australia

5.In weils, disease affected organ is – Kidney

6.Shearer award for which games-Football

7.Latest amendment- 100th ( related to boundary exchange with Bangladesh)

8.IPC 124a is- Indian Penal Code (deal with sedition)

Click here for Books & Authors List 2016

9.Theme of Rio Olympic- World Peace and Environment

10.Longest railway lines in world connect-Moscow-Vladivostok

11.The speaker of Lok Sabha is removed by- By voting( More than 50% is required)

12.Mirror image of MUMBAI was given in question and its mirror image was asked, i.e. Answer: MUMBAI

13.20 km North breakfast, left turn 30 km lunch, left turn 20 km evening tea, left turn 30 km. Whoch direction after evening tea? (Answer: EAST)

14.Odd/wrong relation - 5:521, 7: 543, 6: 612, 4: 46 (Answer: 7:543; others are cubes of the corresponding numbers written in reversed manner)

15.Odd one out - Teacher, Manager, Doctor, Lawyer (Answer: Doctor; not sure)

16.Slogan of Rio Olympics 2016 (Answer: A new world)

17.Winner of Men's Hockey Champions Trophy 2016 (Answer: Australia)

18.Study of historical articles (Answer: ICONOGRAPHY; not sure)

19.Daily weather maps of India are prepared and printed at (Answer: New Delhi; by IMD)

20.Organ affected by Weil's disease (Answer: Lungs)

Click here for Important Days & dates

21.Article 124 A of IPC relates to (Answer: Sedition)

22.Removal of speaker of Lok Sabha by (Answer: Resolution passed by Lok Sabha)

23.Acting President when both President's and Vice President's offices fall vacant (Answer: Chief Justice of India)

24.Property required by metal used as cathode for photoelectric effect (Answer: Low work function)

25.Correctly spelt word (Answer: Commensurate, other 3 options were wrong spellings of this word)

26.Antonym of COURAGE (Answer: COWARDICE)

27.Synonym of JUBILANT (Answer: REJOICING)

28.Meaning of Idiom "Turned down" (Answer: REJECT)

29.Fill in the blanks: Pour water _____ the glass. (Answer: into)

Click here for Important Persons in India

SSC CGL Question Paper 4 September 2016 Evening Shift, SSC CGL 4 September 2016 Question Paper 3rd Shift Evening, SSC CGL Tier 1 Answers Key, SSC CGL 2016 GK Questions, SSC CGL Question Paper Key Pdf

indianshout android app

4 comments

  1. 15. Answer is Manager
    18. ETYMOLOGY
    20. Kidney and liver are more common.

  2. Latest amendment in constitution is 122nd that is GST bill passed on 6 august 2016 !

  3. There was no such question shearer award ..it was smasher is related to which game- vollyball

  4. good afternoon sir.
    i got 48% marks in ssc cgl for general category pls reply me i passed this examination or not .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Disclaimer: Every effort has been made to ensure accuracy of data on this website. www.dailycareers.in will not be responsible for any consequences or errors in the information provided.