IBPS Computer Awareness Questions & Answers Practice Test

IBPS Computer Awareness Questions. IBPS Computer Awareness Preparation Test Quiz. IBPS Computer Knowledge Mock Test to practice the Computer Awareness Section in IBPS Common Written Examination.

IBPS Computer Awareness Questions will cover questions related to the Computer. 40 Marks out of 200 Marks will be given for Computer Knowledge in IBPS CWE Examination.

Try to Answer the Computer Awareness Questions for IBPS CWE Exam given below and test your awareness in the Computer Knowledge Section.

IBPS Computer Awareness Questions Quiz

1. Which is the limitation of High Level language?

A. Lower efficiency

B. Machine Dependence

C. Machine Level Coding

D. All of the Above

E. None of these

2. The translator Program used in assembly language is called....?

A. Compiler

B. Interpreter

C. Assembler

D. Translator

E. None of these

3. CD-ROM is a ;

A. Semi Conductor Memory

B. Memory Register

C. Magnetic Memory

D. All of the Above

E. None of the Above

4. Malicious Software is Known as.....

A. Disaster Ware

B. Badware

C. Illegalware

D. Malware

E. Maliciousware

5. Servers are computers that provide resources to other computers connected to a:

A. mainframe

B. supercomputer

C. network

D. client

E. None of the above

Click here for IBPS Computer Knowledge Questions & Answers

6. _______ are software which is used to do particular task.

A. Operating system

B. Program

C. Data

D. Software

E. None of the Above

7. One of the Input device in computer are

A. Keyboard

B. Os

C. Pen drive

D. Cable

E. None of the Above

8. Printers are measured in

A. Dpi

B. Degrees

C. Inches

D. Scaling

E. None of the Above

9. A ____________ is approximately one billion bytes.

A. bit

B. kilobyte

C. gigabyte

D. megabyte

E. None of the Above

10. What is e-commerce?

A. Buying and selling computer products

B. Buying and selling products and services not found in stores

C. Buying and selling international goods

D. Buying and selling products and services over the Internet

E. None of the Above

IBPS Computer GK Questions

11. Which of the following was used in first generation computers?

A. Machine Language

B. High Language

C. Assembly Language

D. All of the Above

E. None of these

12. Multiprocessing supports more then one_____ at the same time

A. User

B. Process

C. Hardware

D. All of the Above

E. None of these.

13. LAN stands for.....

A. Location Access network

B. Local Anti network

C. Local Area network

D. Location Area network

E. None of the Above

14. _______ is commonly used data format for exchanging information between computers or programs

A. ASCII

B. HTML

C. XML

D. DHTML

E. None of the Above

15. One Nibble =  ?

A. 8 bits

B. 4 bits

C. 4 bytes

D. 16 bytes

E. None of the Above

Answers: 1. A  2. C 3.E  4.B  5. C  6.B  7.A  8.A  9.C  10. D 11. A  12.B 13. C 14. A 15.B

IBPS Quantitative Aptitude Question & Answers Quiz

IBPS Reasoning Ability Questions Practice Test

indianshout android app

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Disclaimer: Every effort has been made to ensure accuracy of data on this website. www.dailycareers.in will not be responsible for any consequences or errors in the information provided.