HTML Interview Questions & Answers

Important HTML Interview Questions with Answers. Here is the list of Some frequently asked HTML Interview Questions with Study Material. Top 10 HTML Interview Questions.

Looking for a job in Web Design or Web Development, you must have good knowledge of HTML and CSS. Important CSS Interview questions will be published soon in our website.

Important Basic HTML Interview Questions

1. What is HTML?

Answer: HTML is a HyperText Markup Language. It is a Standard Text formatting Language used for creating and displaying page on the Web.

2. Do all HTML tags come with end tag </ >?

Answer: No. there are some single HTML Tags without end tag.

Example: <br> <hr>

3. Who is making the Web standards?

  1. Google
  2. Mozilla
  3. Microsoft
  4. The World Wide Web Consortium

Answer: D

4. Choose the correct HTML element for the largest heading:  

  1. <h6>
  2. <head>
  3. <heading>
  4. <h1>

Answer: D

Frequently Asked HTML Interview Questions

5. How do you add a background color in HTML?  

  1. <body style="background-color:yellow;">
  2. <background>yellow</background>
  3. <body bg="yellow">
  4. <body background="yellow">

Answer: A

6. HTML code for Hyperlink?

Ans: <a href="url">Link Text</a>

7. Write Code for Table in HTML?

Answer: 

<table style="width:100%">
<tr>
<td>1</td>
<td>2</td>
<td>3</td>
</tr>
<tr>
<td>John</td>
<td>Mike</td>
<td>1998</td>
</tr>
<tr>
<td>Jack</td>
<td>Sam</td>
<td>2000</td>
</tr>
</table>

8. Correct HTML for making a checkbox?

  1. <input type="checkbox">
  2. <input type="check">
  3. <checkbox>
  4. <check>

Answer: A

9. How do you write code for Dropdown list in HTML?

Answer: 

<select>
<option value="Banana">Banana</option>
<option value="Apple">Apple</option>
<option value="Mango">Mango</option>
<option value="Guava">Guava</option>
</select>

10. How do you insert image in HTML?

Answer: <img src="image-url">

HTML 5 Interview Questions & Material

Latest Bank Job Updates  ==  Click Here for Software/IT Jobs  ==  Govt Job Updates

Jobs By Location:

Bangalore Hyderabad
Chennai Mumbai
Noida Pune
Gurgaon NCR
Kolkata Delhi

Quantitative Aptitude:

Profit and Loss Formulas Questions Answers

Time and Distance Formulas Questions Answers

indianshout android app

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Disclaimer: Every effort has been made to ensure accuracy of data on this website. www.dailycareers.in will not be responsible for any consequences or errors in the information provided.